news

 

 

Nominatie voor de Bernardine de Neeve prijs:

Beknopt juryrapport Bernardine de Neeve-prijs 2018

De jury voor de Bernardine de Neeve-prijs 2018 selecteerde op 18 juli 2017 zeven kunstenaars uit een totaal van 23 inzendingen: Joost Bicker Caarten, Bea Crèvecoeur, Jan Doms, Hans Hovy, Rik van Rijswick, Janine Schimkat en Arnout Visser.

Deze zeven kunstenaars kregen de gelegenheid een selectie van hun werk te presenteren in het tentoonstellingsgebouw van het IKA in Mechelen (16 september t/m 28 oktober 2017). De jury bezocht de tentoonstelling op 6 oktober 2017 en nomineerde drie kunstenaars voor de prijs: Joost Bicker Caarten, Jan Doms en Arnout Visser. Nieuw en bestaand werk van deze drie wordt van midden april tot eind mei 2018 gepresenteerd in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Daar wordt de winnaar van de BdeN-prijs aangewezen.

Overwegingen van de jury voor mijn nominatie

Joost Bicker Caarten

Verrassend door eenvoud en materiaalcombinaties. Tekens in de ruimte die de spanning tussen vorm en materiaal optimaal tot hun recht doen komen. Glas wordt gehanteerd als een materiaal voor beeldhouwers waardoor het een eigen logica krijgt. Tekens in de ruimte, licht als een veertje en goed gepresenteerd.

 

 

 

 

 

 

13 juni 2015 was er in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, het Canto festival

Deze dag werden er  verschillende uitvoeringen van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt  opgevoerd.

Samen met 3 andere kunstenaars werden wij geselecteerd om de Canto  te verbeelden.

Ik maakte een beeld in het trappenhuis en installeerde “thoughts that surround you” boven het podium.
Ik had voor deze locaties gekozen, omdat dit de mogelijkheid biedt om de kunstwerken van verschillende invalshoeken en ooghoogtes te zien. Het festival werd afgesloten met een lig concert. Toehoorders konden op het podium naar de de muziek en het object liggen luisteren en kijken

Rollei

endlessly, without effort

 

 

Rollei

thoughts that surround you

 

 

cantofeestje zuiderstrandtheater 13-6